Binnen de Schoollicentie Compleet is het mogelijk LessonUp-klassen te delen met collega's. Naast de bovengenoemde licentie is de enige voorwaarde dat de docenten werken in dezelfde schoollicentie.

Door klassen te delen hoeven docenten, waarmee de klas is gedeeld, voor dezelfde groep geen klas meer aan te maken en kunnen lessen direct aan de klas worden gedeeld. Tevens zijn alle resultaten binnen LessonUp direct zichtbaar.

Stap 1

Ga naar Mijn klassen.

Stap 2

Selecteer de betreffende klas.

Stap 3

Aan de rechterzijde verschijnt de optie Deel met ...[naam school]... .

Stap 4

Er verschijnt een lijst met daarin alle docenten binnen de Schoollicentie.

Stap 5

Selecteer de docent(en) met wie je de klas wilt delen.

Hoe richt je het in?

Dit zal sterk afhankelijk zijn van de school en de wijze waarin LessonUp wordt ingezet. Ideaal is het dat een mentor een klas aanmaakt en deze deelt met zijn collega's. Hiermee heeft de mentor altijd zicht op de prestaties van zijn mentorklas. Het aanmelden van de leerlingen kan dan in een mentorles aan het begin van het schooljaar.

Docenten loskoppelen van een klas

Om een docent los te koppelen, klik je op de klas waaraan de docent is gekoppeld. Aan de rechterzijde verschijnt nu een blauw kader met hierin de docenten die beheerder zijn van deze klas. Door op het prullenbakje achter de naam van de desbetreffende docent te klikken, wordt deze los gekoppeld van de klas. Nadat je de verwijdering hebt bevestigd is deze definitief.

Heb je het antwoord gevonden?