Instelling 1: Gebruik standaard de nieuwe lesbewerker bij het maken, kopiëren en opslaan
Met deze instelling omzeil je de keuzestap voor de lesbewerker bij je dagelijkse acties:
Nieuwe lessen aanmaken: Je slaat de keuzestap ("In welke lesbewerker wil je deze les maken?") over en start direct in de nieuwe lesbewerker.
Klassieke les opslaan uit de bibliotheek: Sla je een klassieke les op van een collega of uit de LessonUp-bibliotheek? De les wordt automatisch omgezet voordat deze in jouw account wordt opgeslagen.
Klassieke les kopiëren: Wanneer je een van je eigen klassieke lessen kopieert, wordt deze automatisch geconverteerd naar de nieuwe lesbewerker.
💡 Snel inschakelen: Om je te helpen deze instelling te ontdekken, kun je bij het kopiëren, opslaan of aanmaken van een les ook direct kiezen voor "Altijd omzetten" of "Gebruik altijd deze optie". De accountinstelling wordt dan automatisch voor je ingeschakeld.
Instelling 2: Automatisch omzetten bij openen van klassieke lessen
Wanneer je deze instelling inschakelt, wordt elke klassieke les die je opent automatisch geconverteerd naar de nieuwe lesbewerker.
Direct aan de slag: Je hoeft niet meer handmatig op 'Upgrade' te klikken; de les opent meteen in de vernieuwde omgeving.
Met deze instelling:
Bij het aanmaken van nieuwe lessen sla je de stap voor het kiezen van een lesbewerker over
Wanneer je een klassieke les opslaat in de bibliotheek, wordt de les automatisch omgezet voordat deze wordt opgeslagen
Wanneer je een klassieke les kopieert, wordt de les automatisch omgezet voordat deze wordt gekopieerd
Uitzonderingen
In een aantal specifieke situaties worden klassieke lessen niet direct automatisch omgezet bij het openen, opslaan of kopiëren:
Kanaallessen: Als een les oorspronkelijk een kanaalles is, wordt deze bij het openen niet direct omgezet. Je krijgt in plaats daarvan de keuze in welke lesbewerker je de les wilt openen. Dit garandeert dat de inhoud en structuur van het kanaal in de oorspronkelijke staat behouden blijven.
Lessen in een gedeelde map: Bij lessen in een gedeelde map heeft het omzetten van een les invloed op iedereen die toegang heeft tot die map. Daarom wordt de les bij het openen niet stilzwijgend omgezet, maar krijg je een melding/keuze met de waarschuwing dat de wijziging zichtbaar zal zijn voor alle gebruikers van de gedeelde map.
Meerdere lessen tegelijk kopiëren: Wanneer je meerdere klassieke lessen tegelijk selecteert en kopieert, worden deze momenteel nog als klassieke lessen gekopieerd. (We werken aan ondersteuning voor het gelijktijdig omzetten van meerdere lessen).
Belangrijk verschil: Wat gebeurt er met je oorspronkelijke les?
Er is een belangrijk verschil in hoe er met het originele bestand wordt omgegaan tussen de twee instellingen:
Bij omzetten via 'Kopiëren' of 'Opslaan' (Instelling 1):
Je oorspronkelijke klassieke les blijft gewoon behouden op zijn plek in je mappenoverzicht. Er wordt een nieuwe kopie aangemaakt in de nieuwe lesbewerker.Bij omzetten via 'Openen' (Instelling 2):
Om te voorkomen dat je map overzichteloos wordt (ruim op de 'explorer'), wordt de oorspronkelijke klassieke les automatisch verplaatst naar de Prullenbak. De les verdwijnt dus uit de oorspronkelijke map. Heb je de klassieke versie toch weer nodig? Geen zorgen: je kunt de les eenvoudig herstellen vanuit de prullenbak.
Deze instellingen beheren
Je kunt deze voorkeuren op elk gewenst moment in- of uitschakelen:
Klik op het profielicoon / de raket rechtsboven om naar je account te gaan.
Open in het linkermenu Accountinstellingen.
Scroll naar beneden naar het kopje “Bevestigingen overslaan”.
Schakel de gewenste opties aan of uit:
“Gebruik standaard de nieuwe lesbewerker bij het maken, kopiëren en opslaan van klassieke lessen.”
“Klassieke lessen automatisch omzetten naar de nieuwe lesbewerker bij het openen.”
Heb je nog vragen?
Neem gerust contact op met ons supportteam via support@lessonup.com of via de chatknop rechtsonder in LessonUp.

